Opsætning

Her er instruktioner i, hvordan du ved egen hjælp opsætter Drupal CMS (Content Management System) og et professionelt tema (udseende). Du sparer omkring 15.000 kroner! - og det kræver ikke forudgående IT viden (men kendskab til css og php vil hjælpe med/ved de finere detaljer). President Obama (White House), Danmarks Radio og mange mange andre bruger Drupal, hvorfor ikke også dig? Drupal er nok det mest populære CMS i dag.

Således får du super hjemmesider for kun kr. 245 om året!

1. Log ind på dit kontrolpanel: ditdomæne.dk/cpanel

2. Nede i bunden har du "Softaculous Apps Installer". Find Drupal & klik på den. Du får så lidt info. Klik på den blå knap "Install"

3. Lad de tre første valg være som de er, men den fjerde "In Directory": Slet hvad der står (sikkert "drupal") - med mindre, selvfølgelig, at du har tænkt dig noget andet (anden html eller anden app) som 'indgang' til dine hjemmesider.

4. Udfyld Site Name & Admin Account detaljer. Du kan også udfylde "Email installation details to:", hvis du ønsker en mail med detaljer (god idé).

5. Så er det bare at klikke på den grå knap "Install". Du har nu en engelsk version. For at ændre til dansk gør følgende:

6. Log ind på det nyskabte site med din admin konto. Du skulle nu have en sort og en grå administrations-bjælke øverst på siden. Klik på "Modules", rul ned til "Content translation" og check det for at kunne oversætte. Rul ned til "Locale" og check det for at tilføje sproghåndtering. Rul ned til bunden og klik på knappen "Save configuration".

7. Du skulle nu være øverst på "Modul" siden. Klik på "+ Install new module". Indsæt følgende hvor der står "Install from a URL": http://ftp.drupal.org/files/projects/l10n_update-7.x-1.0-beta3.tar.gz og klik på knappen "Install"

8. Klik på "Enable newly added modules", som bringer dig tilbage til modul-siden, hvor du ruller ned til "Localization update" og checker det af for at aktivere, derefter "Save configuration".

9. Klik på "Configuration" i den sorte bjælke øverst på siden og rul ned til "Languages", klik. Klik "+ Add language", vælg "Danish (Dansk)", klik "Add language". Du kommer nu til en side, hvor du kan (bør) sætte "Danish" to "DEFAULT". Klik "Save configuration" og dit site er blevet dansk. Klik "Hjem" for at se dit site.

Hvis din side ikke ser helt dansk ud, så skal du lige have fat i den danske oversættelse af drupal: Gå til "Administration » Indstillinger » Region og sprog » Oversættelse" og klik på 'OPDATÉR' og derefter knappen nede i bunden.


Nu til udseende:

1. Klik på "Udseende" i den sorte bjælke.

2. Klik "+ Installér nyt tema"

3. Indsæt følgende i "Installér fra en URL": http://ftp.drupal.org/files/projects/corporateclean-7.x-2.2.tar.gz ("Corporate Clean" er grund temaet for BornholmerWeb).

4. Gå til "Enable newly added theme". Klik "Aktivér og angiv som standard" under "CorporateClean".

5. Du kan nu redigere indstillinger for temaerne efter behov. Der er sikkert også noget du vil ændre under "Indstillinger", "Generel information". Som du kan se, er der nogle detaljer, der ikke er oversat. Det gøres forskellige steder: "Struktur", "Menuer", "Main menu", "Vis links", hvor du kan skrive "Hjem" i stedet for "Home". "Indstillinger", "Oversættelse", "Opdatér" hvor du først bør klikke på "Genopfrisk information" og så "Opdatér oversættelser". Desværre skal du redigere en fil, "page.tpl.php" for at få knapperne "Tell me more" samt teksterne og billederne på forsidebanneret ændret. Det gøres enten via dit kontrolpanel (cpanel, file manager), hvor du finder filen i folderen "sites", "all", "themes", "corporateclean". Her kan du redigere filen, men vær forsigtig derinde! Vi skulle nødigt til at begynde forfra. Medens du er derinde, så læg mærke til filen "style.css". Den får du sikkert også lyst til at redigere før eller senere. Det er dog mere sikkert, at bruge et FTP program (jeg bruger "FileZilla"), kopiere disse filer ned til din computer, redigere og så uploade igen til site. Det er en god idé, at gemme kopi af originalen, så du let kan gå tilbage, hvis noget skulle gå galt.


Der er hundredevis af andre muligheder for udseende. Se på https://drupal.org/project/themes Du kan afprøve et par stykker mere her på siderne ved at klikke på nedenstående links:

Corporate Clean

Professional Theme

Glappehuse

Business Responsive

Klik her for at 'nulstille' (denne side forbliver i det valgte udseende).

Der er selvfølgelig også tusindevis af udvidelses-moduler, hvis du mangler funktioner på dine sider: https://drupal.org/project/modules Held og lykke - og kontakt mig, hvis du skulle have spørgsmål eller løbe ind i vanskeligheder (håber ikke jeg har overset noget).